Elena Cosau

Elena Cosau

marți, 15 decembrie 2009

Lamaia


CURATA UNGHIILE

Lamaia este cea care scapa unghiile de pete sau de usoara ingalbenire, intalnite la fumatori. Treci cateva felii de lamaie peste unghii. Zeama de la cealalta jumatate o storci intr-un bol cu apa calduta si lasi unghiile maxim 8 – 10 minute acolo. Dupa se foloseste o crema hidratanta cu vitamine sau cu galbenele. Ideal e sa taiem cuticulele inainte de acest procedeu cu o zi. Pilirea unghiilor se face ori inainte ori dupa, in functie de gradul de ingalbenire. Daca sunt probleme mai mari lasi totul dupa.

TE SCAPA DE PIELEA MOARTA

Nu de multe ori ne-am pus problema… cum scapam de pielea moarta, de diferite tipuri si inestetica de pe coate, genunchi sau calcaie. Lamaia este cea care face minuni. Tai fructul in doua si cu cate o jumatate, freci pe rand coatele, genunchii sau calcaiele. Rezultatul se vede dupa mai multe sedinte. Acest ritual trebuie sa aiba loc inainte de baie sau dus. Iar dupa masam corpul cu o crema bogata in vitamina E sau cu ulei de masline. Dar cei cu tenul uscat trebuie sa aiba maxima grija. Lamaia usuca excesiv daca o folosesti prea mult timp.

ALTE EFECTE:
Daca te intereseaza si alte efecte ale acestui fruct cum ar fi albirea dintilor sau multe altele te invit: http://foto.cere.ro/album-Familie-Lamaile+-+bombe+de+vitamina+C+-2709.html sau efecte benefice in sanatate sau retete miraculoase in bucatarie: http://shalomshalom.wordpress.com/2008/05/13/lamaia/

Daca si din alt punct de vedere esti curios ce noutati aduce in viata ta consumarea acestui fruct te invit: http://www.divahair.ro/sanatate/lamaia_-_fructul_bun_la_toate?utm_source=newsletter_divahair&utm_medium=email&utm_campaign=from_divahair

Fotografii

ASA SUNT EU IN IMAGINI

Aceasta categorie o sa o incep cu cateva fotografii prin trimitere la 2 link-uri, a doua site-uri care ma tin mereu conectata la tot ce e nou in aceasta lume.
Fotografii din prezentari gasiti aici:
http://www.kudika.ro/comunitate/cosauelena
Iar fotografii cu rochii de mireasa aici:
http://www.grace.ro/comunitate/elena27

Uleiul de masline

Nu stiu daca v-ati gandit vreodata ca spre exemplu uleiul de masline este cel care intretine cel mai bine bronzul si tot odata pielea sanatoasa, ca de bebelus.
La fel de util cum este in bucatarie, acest produs este si in industria cosmeticelor, sau folosit in stare pura, ulei de masline extravirgin.
http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/10-retete-de-frumusete-cu-ulei-de-masline.html
Mai jos voi aminti la ce ajuta acest ulei:
Buzele uscate
http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/3/Tratament-pentru-buze-uscate.html
Ridurile
http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/2/Uleiul-de-masline-a-ocupat-inca-din-timpuri-imemoriale-un-loc-important.html
Demachiant
http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/4/Demachiant.html
Unghii sanatoase
http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/6/Fortifiant-pentru-unghii.html
Ingrijirea mainilor si picioarelor
http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/7/Tratament-pentru-maini.html si http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/8/Tratament-pentru-picioare.html
Pielea coatelor
http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/9/Tratament-pentru-coate.html
Parul
http://www.grace.ro/articol/Frumusete/175/slideshow/10/Tratament-pentru-par.html
Pentru parul uscat, care se rupe repede, care nu mai are starlucire naturala mai exista vestita masca cu ulei de masline si galbenus de ou.

Apa

http://www.ecomagazin.ro/apa-izvorul-frumusetii-si-sanatatii/
V-ati gandit vreodata cat timp ar putea rezista un om fara apa?Dar cat de importanta este apa pentru frumusete?
http://www.vitamix.ro/articole/dieta-si-fitness/deshidratarea-si-important-88.html
Despre produsele cosmetice pe baza de apa vom vorbi intr-un alt articol ca sa nu le amestecam mai tare decat acum.
http://www.kudika.ro/articol/frumusete/3138/Frumusetea-cere-apa.html
Cu singuranta toate fetele au tinut, sau au fost tentate sa tina o cura de slabire. Deasemeni peste tot am intalnit cure pe baza de apa. Si normal cu totii ne intrebam daca apa poate sa slabeasca sau nu. Ideea e ca de fapt apa este esentiala deoarece organismul nostru nu trebuie hranit ci trebuie in prrmul rand hidratat, asa cum si pielea sau parul o cer.
http://www.eva.ro/frumusete/articol633.html
Dupa ceea ce ati citit in linkul de mai sus ajungem sa impartim apa in categorii si sa vedem fiecare la ce ajuta.
Apa de izvor de munte
Traiesc in zona de munte, si asta ma ajuta enorm. In primul rand folosesc si am folosit mult apa de la fantana. Sanatos am spune, insa trebuie avuta o maxima grija. In zona Oglinzi de exemplu, unde am copilarit, apa este foarte dura. Asa ca cel mai corect mod de folosire pt uz extern ar fi apa fiarta si apoi racita. Am inteles ca si pentru baut e de preferat, dar personal nu o pot bea asa. De aceea beau diferite ceaiuri, in forma calda, si apa rece de fantana, o pun in sticla pentru a se "decanta". E mai corect asa.
Apa de la robinet
Din pacate in timpul facultatii, mai exact in primul an am folosit apa de la robinet atat pentru baut cat si pentru uz extern si abia atunci am vazut ce efecte negative are apa de la robinet. Din anul 2 am preferat sa beau doar apa plata si ma bucur de decizia pe care am luat-o. In schimb pentru spalat pe fata doar din cand in cand mi-am permis apa minerala si chiar s-au vazut efectele si asa, mai ales ca nu trecea nici macar o zi in care sa nu beau macar 2 litri de apa.
Apa plata versus Apa minerala
http://www.realitatea.net/stil-de-viata-sanatos–apa-minerala-plata-versus-apa-minerala-carbogazoasa_597337.html
Apa plata
Am auzit multe guri care spuneau despre apa plata ca ar fi cancerigena. Ba chiar ma citit si suficiente studii care spuneau asta. Insa concluzia la care am ajuns eu este ca apa plata este solutia cea mai buna pentru un consum zilnic de macar 2 litri.
Apa minerala
http://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/balneoterapia/crenoterapia/ape_minerale.htm
Pentru clatitul parului, pentru spalatul pe fata, pentru spalarea pe dinti, pentru baut din cand in cand si pentru aluaturi fragede eu recomand apa minerala, de preferinta, daca se mai gaseste la sticla de sticla.
Apa termala
In luna septembrie a acestui an am profitat de ofertele vichy si am ramas uimita. Apa termala chiar face minuni. Ajuta enorm tenul, este mai tanar parca si plin de sanatate. Atenueaza rosetile, micile pete, calmeaza iritatiile sau chiar arsurile de la soare. Mai apoi am citit despre apa termala:
http://www.avantaje.ro/Frumusete-moda/Frumusete/Apa-sursa-frumusetii-de-zi-cu-zi.html?a=5786/569361sau
http://www.egirl.ro/Apa-termala,a2075.html sau
http://haine.md/index.php/apa
Eu am folosit-o si seara inlocuind cu succes demachiantul si tonicul, atunci cand nu am fost machiata pe timpul zilei.
Iata cateva dintre formele in care puteti gasi in farmacii apa termala: http://frumusete.ele.ro/Revigoreaza-ti-tenul-cu-apa-termala_–a9999.html
Apa de mare
http://www.formula-as.ro/2008/830/terapii-alternative-58/apa-de-mare-9999