Elena Cosau

Elena Cosau

vineri, 6 august 2010

Aspectul natural al parului...

Natural nu inseamna neaparat nevopsit, inseamna in primul rand un par sanatos cu un aspect deosebit. Din categoria asa da asa nu.. minunati-va de ceea ce inseamna ASA NU...
Sunt sigura ca ati vazut si mai multe decat atat, din pacate.



Renuntati la mese!!!! Pentru ce le folositi, sau de ce??? Nimic mai fals nu s-a invetnat dupa parerea mea. Si daca insistati sa aveti parul lung folositi mesele asa cum trebuie, cele din par natural si corect puse. Si nu uitati si ele trebuie ingrijite.
Alegeti culoarea, tunsoarea si aranjatul care va avantajeaza in functie de cat de des este parul si ce forma are fata!!!
In plus mare atentie la culoare degeaba straluceste parul daca arata mai fals ca a unei pausi barbi. Incercati sa uniformizati culoarea!!!
Piepatanati parul, aranjati-l, uitati-va in oglinda inainte de a iesi din casa.


Si din categoria ASA DA clar se poate, trebuie doar sa acordam putina atentie parului, sa-l intretinem, sa-l hidratam, sa tundem atunci cand e cazul. Decat un par lung, lipsit de stralucire, fara nici o forma, mai bine unul scurt, cu un aspect ingrijit si care "intenereste" (p.s. profita de acest truc.... tunde si adopta culori deschise).










Foarte simplu putem face ca parul sa ajunga cret, ondulat si sa aiba acelasi aspect sanatos.




O metoda foarte sanatoasa... care nu necesita produse de fixare, spuma sau nici macar bigudiuri, placa, ondulator este cea cu ziare. :D Trebuie doar sa usuci parul daca este proaspat spalat. Sau daca este uscat sa il umezesti putin cu apa simpla la varfuri. La parul sanatos garantat functioneaza metoda cu ziare (sau "moate" cum foloseau mamele sau bunicile noastre) si dupa doua ore. Iata exemplul:





In cazul acesta de fixare suvita cu suvita, parul ramane la fel de sanatos daca folosim samponul adecvat de cate ori e necesar, adica pana parul ramane curat si masca hidratanta din abundenta.




Iata cateva exemple si de par scurt, cu aspect natural si sanatos. O sa observati cu siguranta ca parul scurt si culorile deschise intineresc mult ;)

joi, 5 august 2010

tinutele potrivite pentru sanii mari

Din pacate ma uit si eu la televizor si vad ceea ce vedem cu totii. Da, fiecare se imbraca asa cum crede de cuviinta, insa sa speram ca mai si citesc cate ceva pe internet.
Asa ca va propun sa privim cateva femei frumoase, cu sanii mari, care stiu cum sa-si puna in evidenta trupul si care stiu sa nu fie vulgare. Unele au invatat asta pe parcurs, dar rezultatul este foarte placut. (ex: Roxana Ionescu) Indiferent de forma decolteului ales, trebuie avuta maxima grija la volum in partea de jos, pentru a nu crea mari discrepante. La fel de bine iti pui corpul in evidenta daca accentuezi talia.

Decolteul in "V" se pare ca este cel mai potrivit. Acesta se poarta atat la tinutele elegante, cat si la cele casual, la camasi, sau poti folosi acest decolteu chiar la rochiile cu corset.























Deasemeni decolteul patrat este in avantajul doamnelor cu sanii mari.








Dungile ajuta mai mult decat ne-am putea imagina dar trebuie folosite corect. Adica verticale in zona bustului si orizontale pe restul tinutei. Iata aici un bun exemplu:






Foarte elegante si potrivite sunt si aceste tinute de seara care fie nu au deloc bretele fie sunt la baza gatului.













Iar pentru tinutele casual nu trebuie sa apelam neaparat la decolteu.






miercuri, 4 august 2010

ce mancam vara

Cati dintre voi nu si-au dorit un miracol peste noapte?? Cati nu si-au dorit sa slabeasca in cateva zile??
Din punctul meu de vedere cea mai proasta solutie este o cura de slabire drastica, dupa care sa revenim la proastele obiceiuri culinare. Desigur nu vorbim aici de cazurile extreme, in care s-a ajuns deja la obezitate. Asa ca m-am gandit la cateva alimente pe care si eu le consum si care sunt foarte usoare. Acestea te ajuta sa-ti mentii greutatea, chiar sa slabesti. Insa, cel mai important este sa stim cum sa le consumam pentru a beneficia de efectele lor.
Asa ca va propun sa incepem sa cu arediul gras si cartoful, deoarece suntem si in sezonul lor.
Ideea mea e aceea de a ne forma un stil de viata sanatos, mancand sanatos!!


ARDEIUL GRAS




Cel mai indicat este sa mancam ardeiul CRUD. Si ca sa intelegem de ce iata:
Ardeiul gras verde are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele (trebuie sa recunoastem ca noi stiam ca portocalele, lamaile sau grapefruitul sunt cele mai bogate in vitamina C).
Ardeiul rosu iute contine cu 330% mai multa vitamina C decat o portocala.
Ardeiul mai contine potasiu, vitaminele B6, A si E.
Ardeiul verde este o sursa buna de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamina, niacina si acid folic.
Ardeiul rosu gras este mai sanatos decat cel verde, deoarece are o cantitate din vitaminele A si C de doua ori mai mare.
100 de grame de ardei rosu gras asigura de 3 ori necesarul zilnic al organismului pentru vitamina C si 110% din necesarul de vitamina A.

LA CE NE POATE AJUTA:
Reduce riscul aparitiilor bolilor cardiovasculare, vitamina B6 si acidul folic din ardei contribuie la mentinerea sanatoasa a vaselor de sange!!!
Cresterea imunitatea deoarece are proprietăţi antioxidante ajutând organismul să lupte împotriva infecţiilor, să reducă inflamaţia in cazul bolilor cronice (astm, artrită), să reducă trigliceridele şi colesterolul, scade riscul de dezvoltare a ulcerului gastric.
Protejeaza vederea si face bine parulu, unghiilor si pielii.
Face parte din categoria alimentelor care ard grasimi, deci este un bun ajutor in lupta cu celulita (sa nu uitam celulita inseamna grasime inestetica). Alimentele care ard grasimi sunt ardeiul gras, brocoli, andive, varza, telina, praz, anghinare, vinete, ridichi, hrean, ceapa, patrunjel.




CARTOFUL




Daca ardeiul il mancam crud, cartoful il mancam PREPARAT IN COAJA!! Si pentru ca sunt clar impotriva spunem NU cartofilor prajiti.
Cartoful are 80% apa, un pic mai putin decit laptele.
Contine provitamina A, vitamina K (antihemoragica si antianemica), sulf (combate excesul de seboree si fier) si constituie una dintre principalele surse de vitamina C.
Un cartof de dimensiuni medii cintareste in jur de 150 de grame si furnizeaza organismului doar 100-110 kilocalorii, cit un pahar de suc de portocale. Un cartof are numai 10 miligrame de sodiu (de 400 de ori mai putin decit aportul zilnic de sodiu). Potasiu are, insa, din plin: de trei ori mai mult decit o portocala si chiar si mai mult decit o banana.

LA CE NE POATE AJUTA:
Cartoful este sanatos, hranitor, energetic, permis tuturor, chiar si celor predispusi la ingrasare.
Daca nu e preparat cu grasime, cartoful nu ingrasa.
Inlesneste functiile intestinale, combate ulcerul, este cicatrizant.
Daca este fiert pe abur sau inabusit, dezintoxica organismul, datorita continutului sau bogat in potasiu.
Contribuie la eliminarea acidului uric, fiind indicat in reumatism si artroza. Slab hipnotic si calmant, cartoful e foarte bun pentru persoanele nervoase, cu crampe, insomnii, tuse pe baza nervoasa. Cartoful reduce glicozuria (cantitatea de glucoza prezenta in urina), determina o ameliorare a starii generale si, la bolnavii cu complicatii chirurgicale, o revitalizare a tesuturilor, prin favorizarea proceselor de cicatrizare.
Vitamina C si A din cartof ajuta la previnrea imbatranirii premature a pielii, pastrandu-i supletea si stralucirea.

marți, 3 august 2010

PALARIA

Accesoriul cel mai prezent in acest sezon este cu siguranta palaria. Cine nu o poarta rau face. In primul rand te ajuta sa te feresti de isolatie, iti protejeaza si parul iar nu in ultimul rand este foarte feminina si sexi. Pentru a va convinge ca fetele arata cel mai bine cu o palarie va dau cateva exemple, in imagini. Sper ca aceste imagini o sa va faca sa renuntati la sepcile baietesti pe care inca am vazut ca le mai poarte fetele.

Iata cateva exemple pentru plaja care arata foarte bine:
















In continuare o sa prezint cateva idei de palarii folosite la sedintele foto ... care fac o simpla tinuta mult mai sexi decat ne-am putea inchipui. Asa ca nu ar trebui sa ezitam sa apelam la aceste modele.






















Deoarece acesoriul pentru cap este nelipsit pentru unele dintre noi in anotimpul rece, iata cele mai dragute modele. Si nu o sa vorbesc de nelipsita caciula de blana, deja ne-am saturat de aparitia ei prin toate revistele. Tot pentru anotimpul rece putem folosi si palarii.