Elena Cosau

Elena Cosau

miercuri, 4 august 2010

ce mancam vara

Cati dintre voi nu si-au dorit un miracol peste noapte?? Cati nu si-au dorit sa slabeasca in cateva zile??
Din punctul meu de vedere cea mai proasta solutie este o cura de slabire drastica, dupa care sa revenim la proastele obiceiuri culinare. Desigur nu vorbim aici de cazurile extreme, in care s-a ajuns deja la obezitate. Asa ca m-am gandit la cateva alimente pe care si eu le consum si care sunt foarte usoare. Acestea te ajuta sa-ti mentii greutatea, chiar sa slabesti. Insa, cel mai important este sa stim cum sa le consumam pentru a beneficia de efectele lor.
Asa ca va propun sa incepem sa cu arediul gras si cartoful, deoarece suntem si in sezonul lor.
Ideea mea e aceea de a ne forma un stil de viata sanatos, mancand sanatos!!


ARDEIUL GRAS




Cel mai indicat este sa mancam ardeiul CRUD. Si ca sa intelegem de ce iata:
Ardeiul gras verde are de doua ori mai multa vitamina C decat citricele (trebuie sa recunoastem ca noi stiam ca portocalele, lamaile sau grapefruitul sunt cele mai bogate in vitamina C).
Ardeiul rosu iute contine cu 330% mai multa vitamina C decat o portocala.
Ardeiul mai contine potasiu, vitaminele B6, A si E.
Ardeiul verde este o sursa buna de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamina, niacina si acid folic.
Ardeiul rosu gras este mai sanatos decat cel verde, deoarece are o cantitate din vitaminele A si C de doua ori mai mare.
100 de grame de ardei rosu gras asigura de 3 ori necesarul zilnic al organismului pentru vitamina C si 110% din necesarul de vitamina A.

LA CE NE POATE AJUTA:
Reduce riscul aparitiilor bolilor cardiovasculare, vitamina B6 si acidul folic din ardei contribuie la mentinerea sanatoasa a vaselor de sange!!!
Cresterea imunitatea deoarece are proprietăţi antioxidante ajutând organismul să lupte împotriva infecţiilor, să reducă inflamaţia in cazul bolilor cronice (astm, artrită), să reducă trigliceridele şi colesterolul, scade riscul de dezvoltare a ulcerului gastric.
Protejeaza vederea si face bine parulu, unghiilor si pielii.
Face parte din categoria alimentelor care ard grasimi, deci este un bun ajutor in lupta cu celulita (sa nu uitam celulita inseamna grasime inestetica). Alimentele care ard grasimi sunt ardeiul gras, brocoli, andive, varza, telina, praz, anghinare, vinete, ridichi, hrean, ceapa, patrunjel.




CARTOFUL




Daca ardeiul il mancam crud, cartoful il mancam PREPARAT IN COAJA!! Si pentru ca sunt clar impotriva spunem NU cartofilor prajiti.
Cartoful are 80% apa, un pic mai putin decit laptele.
Contine provitamina A, vitamina K (antihemoragica si antianemica), sulf (combate excesul de seboree si fier) si constituie una dintre principalele surse de vitamina C.
Un cartof de dimensiuni medii cintareste in jur de 150 de grame si furnizeaza organismului doar 100-110 kilocalorii, cit un pahar de suc de portocale. Un cartof are numai 10 miligrame de sodiu (de 400 de ori mai putin decit aportul zilnic de sodiu). Potasiu are, insa, din plin: de trei ori mai mult decit o portocala si chiar si mai mult decit o banana.

LA CE NE POATE AJUTA:
Cartoful este sanatos, hranitor, energetic, permis tuturor, chiar si celor predispusi la ingrasare.
Daca nu e preparat cu grasime, cartoful nu ingrasa.
Inlesneste functiile intestinale, combate ulcerul, este cicatrizant.
Daca este fiert pe abur sau inabusit, dezintoxica organismul, datorita continutului sau bogat in potasiu.
Contribuie la eliminarea acidului uric, fiind indicat in reumatism si artroza. Slab hipnotic si calmant, cartoful e foarte bun pentru persoanele nervoase, cu crampe, insomnii, tuse pe baza nervoasa. Cartoful reduce glicozuria (cantitatea de glucoza prezenta in urina), determina o ameliorare a starii generale si, la bolnavii cu complicatii chirurgicale, o revitalizare a tesuturilor, prin favorizarea proceselor de cicatrizare.
Vitamina C si A din cartof ajuta la previnrea imbatranirii premature a pielii, pastrandu-i supletea si stralucirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu