Elena Cosau

Elena Cosau

joi, 29 iulie 2010

PEPENELE




Ma bucur ca in ultimul timp aud vorbindu-se tot mai mult de "aliatii" accesibili in sanatate, frumusete, sau retete de slabit.
Pepenele, (atat rosu cat si galben) are o serie de plusuri pe care cu siguranta nu ni le imaginam. Specialistii sustin ca doar 100g. din acest fruct elimina toxinele din ficat si protejeaza si intestinul subtire, iar numarul de calorii este foarte mic.
In plus pielea sanatoasa, organismul detoxifiat, combaterea acneei, reducerea celulitei sunt doar cateva dintre problemele in care consumul de pepene te ajuta.
Un pepene contine aproximativ 90% apa si in rest zaharuri naturale, enzime, acizi organici sau licopina (o substanta cu efect antioxidant si reglator imunitar).
O portie de pepene (o felie sau doua, dupa caz,)reprezinta o sursa ideala pt o zi de vitamina A, B6 si C si furnizeaza organismului potasiu, un mineral necesar pentru mentinerea echilibrului de apa din corp si interiorul celulelor.
Pepenele trateaza si boli ca anemia, reumatismul, constipatia sau obezitatea.
Asa ca daca tot e sezon, mai incepe si postul duminica, ar fi indicat sa incercati o cura cu pepene rosu. Macar 10 zile si efectul de detoxifiere, de reglare hormonala si imunitara a organismului va fi vizibil. La aceasta cura am tot auzit indicatii de 2 kg pe zi. Cel mai bine e insa sa nu exageram si ideal e sa inlocuim o masa pe zi, in special cea de seara.
Pepenele pe stomacul gol este deasemeni sanatate curata, curata organismul si ajuta la digestie. Atentie insa pepenele nu poate inlocui micul dejun!!
Pepenele se mananca ca orice fruct inainte sau dupa masa cu un anumit timp, macar 2 ore.
Asa ca manacti pepene!!! Va hidratati si savurati un desert dulce si rece si sanatos ;) perfect pentru aceasta perioada!! Iar ca bonus va protejati sanatatea!!
Ca un mic truc: In cazul acneei ajuta si masarea usoara cu o felie de pepene in zonele cu probleme, in fiecare seara dupa ce va demachiati. Procedeul merita repetat cateva zile. Cu siguranta daca problema e mai veche si de o amploare mai mare nu o sa va treziti dimineata cu un ten impecabil. Dar merita incercat!! Chiar da rezultate!!

luni, 26 iulie 2010

ASA NU...

Cele mai nepotrivite aparitii in prezentarile de lenjerie si costume de baie:


Urmele de la bronzat...



















Picioarele "lipite"...























Trupurile fara talie, "DREPTUNGHIULARE", "fara fund"...