Elena Cosau

Elena Cosau

miercuri, 14 iulie 2010

MADALINA MANOLE



“sunt si eu tot asa cum sunteti VOI
si ma simt de parc-as fi o mica stea
trec mereu printre secete si ploi
dar mi-e bine cand va stiu in fata mea!
FARA VOI n-as putea nici sa mai CANT
nici sa-mi fie mai usor urcusul greu
mai apoi n-ar fi drept sa stiu ca sunt
daca VOI in gandul meu n-ati fi MEREU”

Asta am citit ca declara artista... Toata ziua am urmarit-o in diverse reluari la tv. Am urmarit diversi oameni care o cunosteau mai bine sau mai putin bine, diverse opinii.
Am tras si eu o concluzie...
Si vorba unui prieten, tragi concluzii atunci cand esti la sfarsitul a ceva... Suntem aici la sfarsitul existentei sale fizice... insa din sufletul meu nu o voi scoate niciodata.
De dimineata am ascultat toate melodiile ei si mi-am dat seama ca stiu toate versurile, ma uit la fotografii cu ea si vad o femeie deosebita, frumoasa, atragatoare. Un corp superb, un par deosebit, o fata atragatoare chiar si in blugi, cu zambetul mereu pe buze.
O ascult declarand diverse, in diverse emisiuni, si imi dau seama inca odata cat e de sensibila, cat de "reala", de sincera.
Da, e sincera tocmai ce am auzit-o spunand ca din bun simt si din educatia pe care a primit-o prefera sa pastreze pentru ea lucrurile mai putin frumoase. E rac e adevarat si racii sunt introvertiti.
Toti declara ca nu isi explica de ce si-a lasat copilul singur, din moment ce si l-a dorit asa mult, ca familia e ravasita, de durerea parintilor, a sotului, durerea care ramane in urma... dar cine vorbeste de durerea Madalinei?? De ceea ce a macinat-o poate de foarte mult timp, de ceea ce incerca sa faca si vedea ca nu are cum in lumea in care traim. Vorba Lianei Stanciu era albumul gata, avea o casa, un copil, un sot, o familie fericita, dar... "batea la toate usile ca un incepator".
Desigur nu e o solutie sa te sinucizi. Multi spun ca e vorba de lasitate. Nu vreau sa judec asta, nu vreau sa vorbesc despre asta.

"A iubi inseamna a suferi, si multi nu vor sa sufere asa ca se feresc sa iubeasca". O femeie care declara asta nu poate decat sa traiasca pentru ceilalti si sa vrea si mai mult din toate punctele de vedere, in orice clipa. O perfectionista. Poate ca daca se pretuia putin mai mult, in sensul pe care noi romanii il numim egoism, (gresit, dupa parerea mea, dar asta e o alta discutie) poate astazi i-am fi putut spune La Multi Ani Madalina!!
Si acum la 43 de ani arata la fel de bine si in plus i se citea pe chip fericirea ca a devenit si mama.
Te voi iubi mereu Madalina si regret sincer ca nu te-am vazut niciodata in realitate.
Poate iti e mai bine asa... Sa te odihnesti in pace!!

duminică, 11 iulie 2010

ALCOOLUL

De cate ori am auzit diverse afirmatii despre alcool mi-am pus multe intrebari. Zilele acestea am decis sa ma documentez si am aflat niste amanunte foarte interesante.
Cunoastem cu totii persoane care nu consuma deloc alcool. Sau la polul opus persoane care si-au schimbat viata in mod negativ din cauza alcoolului.
Insa, femei cu un corp de invidiat, care arata cel putin cu 10 ani mai tinere au spus nu categoric alcoolului. Printre acestea se numara nume cunoscute ca Jennifer Lopez, Claudia Schiffer, Madonna, Angelina Jolie, Oana Cuzino, Andreea Marin Bnica sau Mihaela Radulescu si lista poate continua.
Sunt curioasa daca macar o sa va puneti un semn de intrebare dupa ce o sa cititi urmatoarele. Si daca se mai merita acele betii in cluburi? Care din pacate, am observat, ca la cei mai tineri se cam repeta.

Ca efect general asupra organismului alcoolul este toxic pentru celule. Din cauza efectului higroscopic (acela de a absoarbe cu usurinta apa si umiditatea)alcoolul in concentrati mari sustrage apa, ducand astfel la distrugerea celulelor. In aceste conditii apare deshidratarea, care se simte de la piele, la unghii, la par, la ten...si bineinteles si in randul organelor.

Alcoolul iti deshidrateaza corpul si te scapa de nutrientii vitali. Asta poate sa conduca la o piele terna si o aparenta urata. Problemele deja existente ale pielii sunt de cele mai multe ori agravate de alcool. Acneea de exemplu este accentuata. Daca suferi de rozacee sau psoriazis(boala de piele), atunci cu siguranta vei observa dupa ce consumi alcool, ca te vei alege cu niste pete rosii pe fata.

Multi dermatologi cred ca tonifiantele pe baza de alcool si cosmeticele exfoliante prea puternice pot usca excesiv pielea si o pot irita.

Alcoolul este un factor de stres pentru tot organismul din cauza ca produce o crestere a tensiunii arteriale, astfel fiind eliberate in organism intr-o masura mai mare substante ca zaharuri, lipide si cortizon in circulatia sanguina.(Cortizonul este un hormon cu actiune antiinflamatorie, antialergica si antitoxica.)

Dupa consum, alcoolul ajunge in stomac si in intestine de unde prin absortie este preluat de sange si trasmis prin aparatul circulator in tot corpul. Din aceasta cauza cele mai afectate sunt tesuturile puternic irigate de sange.

Pentru inlaturarea alcoolului din organism se consuma o mare cantitate de energie, care de fapt e necesara tuturor organelor pentru buna lor functionare. De exemplu, pentru metabolizarea alcoolului la nivelul ficatului poate fi consumat si pana la 80% din oxigenul disponibil acestui organ. In aceste conditii specialistii vad alcoolul ca pe un "paralizant metabolic".

Celulele cardiace si cele cerebrale care au deasemenea un consum ridicat de oxigen sufera cel mai mult din cauza alcoolului.

Alcoolul este un catalizator excelent pentru transformarea caloriilor in grasime de depozit. Deci favorizeaza aparitia celulitei.

In cazul obezitatii alcoolul este strict interzis.
Alcoolul contine mai multe calorii decat ne putem imagina. De aceea, cateva pahare de bere, vin sau altfel de bauturi alcoolice in fiecare zi pot ruina alimentatia echilibrata. Toate acestea in conditiile in care in timpurile noastre ar trebui sa calculam caloriile mai mult din lichide decat din mesele principale.

De asemeni nu se mai pune problema ca la fel de interzis este consumul de alcool (si acel "sa guste") la copii.

Femeile care consuma alcool in timpul sarcinii pot pune in pericol fertilitatea fiilor. Specialistii sustin ca patru sau cinci pahare de vin pe saptamana pot afecta dezvoltarea tesutului delicat al testiculelor cat si formarea celulelor spermatice. Deasemeni exista riscul ca fatul sa dezvolte epilepsie dupa nastere.

Daca eu fac parte din categoria persoanelor care au spus nu alcolului din considerente de sanatate si frumusete asta nu inseamna ca orice consum cat de mic de alcool repreznta ceva negativ. Din contra sunt studii care au aratat ca persoanele care consumă alcool cu moderaţie sunt mai sănătoase decat cele care se abţin complet şi, desigur, mult mai sănătoase decât cele care fac excese.
Se stie de mult timp ca anumite băuturi, de exemplu vinul roşu sau berea, au anumite beneficii pentru sănătate, de exemplu reduc colesterolul şi au efect antioxidant. Insa mare grija, CONSUMUL DE ALCOOL SE FACE CU MODERATIE...SI NU TREBUIE SA FACEM O OBISNUINTA DIN ASTA.

Doza de alcool considerata inofensiva pentru un om sanatos este, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, de 7g alcool pur pe zi.
Femeilor le este permisă doar jumătate din cantitatea permisă bărbaţilor. În cazul sexului frumos, băuturile alcoolice sunt mai toxice, pentru că organismul nostru sintetizează cu 50% mai puţine enzime ce metabolizează alcoolul.