Elena Cosau

Elena Cosau

duminică, 29 august 2010

TENUL SENSIBIL

Specialistii sustin ca una din trei femei are tenul sensibil. Se pare ca acest fapt se datoreaza mai mult modului de viata, alimentatiei, ingrijirii neadecvate.
O piele sensibila este foarte subtire, fragila si in contact cu diversi factori alergenici, factori din mediu (vantul, frigul, praful) sau din produsele de intretinere se usuca foarte repede. Aceasta este afectata si de caldura razelor solare, iar pentru a evita arsurile care apar foarte repede este necesara folosirea unei creme cu maxima protectie UV.

Ingrijirea tenului sensibil:
- ar fi indicat sa se evite exfoliantii, sau o utilizare frecventa a acestora;
- masajul facial se face la fel de rar, se folosesc mai mult creme, lotinui sau geluri dermocosmetice si pentru ingrijire delicata;
- evitati produsele care contin alcool, parabeni sau alti conservanti sau parfumuri deoarece acestea duc la iritarea pielii;
- cele mai potrivite lotiuni de curatare sunt cele pe baza de apa termala;
- nu trebuie insistat la demachiere pe zonele sensibile ale fetei deoarece pot aparea iritatii sau acnee;
- servetelele demachiante de hartie ar trebui sa fie inlocuite cu dischete demachiante din bumbac hipoalergenic;
- evita schimabrile bruste de temperatura;
- NU consuma alcool, condimente sau prea multa cafea;
- din ritualul zilnic nu trebuie sa lipseasca crema hidratanta ca baza de machiaj atunci cand te machiezi si nu renunta la ea nici cand nu te machiezi, hidratarea este cea mai importanta, iar pentru acest lucru nu uita sa bei mai mult de 2 litri de apa pe zi!
- pentru completarea hidratarii inainte de culcare aplica si o crema de noapte, aceasta te ajuta prevenind si aparitia ridurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu